Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


                      Jensen Ackles

 

Jensen Ackles 1987 május 1. Dallas-ban(Texas,USA) szuletett a színész Roger Alan Ackles és Donna Joan Shaffer második gyermeke ként.Angol,ír és skot felmentokkel is buszkélkedhet.Két testvére van:egy bátyja,Joshua,és egy húga,Mackenzie.A szulei azért nevezték el Jensen-nek,mert nem akartak túl gyakori nevet adni neki.

Jensen édesapja ismert színész volt a városban,ezért Jensen gyermekkorának is része volt a színészkedés,annak ellenére,hogy a gimnáziumig nem is igazán akart színészi pályára lépni.Négyévesen kezdett modelkedni,majd késobb abbahagyta,de 10 évesen újrakezdte.

Az L.V. Berkner High School-ba jelentkezett,ahol sportorvosnak tanult.Ekkor felkereste két férfi: Jensen késobbi menedzsere,Craig Wargo,és egy másik ugynok,Michael Einfeld.Arra kérték,hogy menjen Los Angelesbe veluk,de Jensen elobb be akarta fejezni a gimnáziumot,mert azt hitte,hogy ezt a két fickot hamarosan nem is fogja érdekelni.Nem ez tortént.A két férfi tartotta vele a kapcsolatot,egészen addig,amíg leéretségizett,majd L.A.-be vitték.Elso jelentosebb szerepe Malcolm megformálása volt a Mr.Rhodes c. sorozatban.Ezt kovetoen az USA egyik leghosszabb szappanoperájában,az Armány és szenvedélyben szerepelt három éven át.Majd kovetkezett a magysikeru Sotét angyal-Dark Angel,melyben Alec karakterét keltette életre.

2000-ben pályázott Clark Kent szerepére a Smallville-ben,ám akkor ifjú modell Tom Welling elhalászta elole a szerepet.Igy egy másik WB-sikersorozattal,a Dawson és a haverokkal vigasztalodott,ahol a hatodik évadban,12 epizod erejéig játszotta C.J. -t.

Ezek után csatlakozott a Smallville-hez.Igaz nem Clark Kent-ként,hanem Jason Teague megformálojaként.Ezt a szerepet egy évadon keresztul játszotta.Majd jott karrierje eddigi legnagyobb sikere,az Odaát,ahol Jared Padalecki társaként démonokra,szellemekre és egyébb természetfeletti lényekre vadászik.

Filmjei

1.Az Utolso Ordogi Program(2005)

2.Ten Inch Hero(2007)

3.My Bloody Valentine(USA-premier várhatoan 2009 Január)

Televízios szerepei

1.Mr.Rhodes(1996)

2.Armány és szenvedély(1997-2007)

3.Sotét angyal-Dark Angel(2001-2002)

4.Dawson és a haverok(2002-2003)

5.Smallville(2004-2005)

6.Odaát(2005-napjainkig)

 

Jensen Autogram címe:

 

Jensen Ackles

1122 S. Roberstson Blvd.

Los Angeles, CA 90035

USA